Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst szeleteld fel egy-egy nagyobb darabra. Picit klopfold ki a szeleteket, majd adagolj mindegyikre a baconből. Ne szórd rá az egészet, csak nagyjából a háromnegyedét.
A maradékot pirítsd meg, és keverj hozzá egy fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, szórd rá az apró darabokra vágott aszalt szilvát és a gyümölcskeveréket. Párold meg, majd öntsd fel a balzsamecettel, és még néhány percig hagyd a tűzön. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg.
A tölteléket halmozd rá a kacsamellszeletekre, és göngyöld fel őket. Rögzítsd a tekercseket hústűvel vagy fogvájóval, és tedd őket egy olajjal kikent tepsibe. A hagymákat negyedeld fel, és rakd körbe velük a húsokat. Előmelegített sütőbe tedd be néhány percre pirulni, ezután pedig öntsd fel a borral. A tetejét fedd le alufóliával, és alacsony hőfokon egy óra alatt párold puhára. Ezután vedd le a fóliát, és időnként a saját levével meglocsolva pirítsd készre a húst.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
A szaftjával megöntözve tálalhatod is.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.31 21:10
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
húst szeleteld, maradékot pirítsd, apró darabokra, tölteléket halmozd, tekercseket hústűvel, olajjal kikent, hagymákat negyedeld, tetejét fedd, saját levével, szaftjával megöntözve, balzsamecettel, Előmelegített, háromnegyedét, erdeigyümölcs, vöröshagymát, tekercseket, meglocsolva, Gyümölccsel, mindegyikre, balzsamecet, vöröshagyma, alufóliával, tölteléket, fogvájóval, megöntözve, szeleteket, tálalhatod, szaftjával, olívaolaj, negyedeld, darabokra, maradékot, nagyjából, szeleteld, kacsamell, szeletelt, kacsamell, szeletelt bacon, aszalt szilva, erdeigyümölcs-keverék, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, balzsamecet, bors, olívaolaj,
|
|
|
|
|